CECT P168 - Everything you need to know about the p168. Latest updates of firmware developments, mods, wallpapers, bootscreens and tricks & tips.
 
HomeHome  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Donate for a Domain!!
Please click below and Donate to p168.forumotion.com to get a new full domain!

NEW FORUM SECTION!!!
Wed Aug 20, 2008 1:15 pm by Admin
We have added a section of the forum which will allow you to request any changes/add-ons to the forum, when we get a request, we will set up a vote to see if it should go ahead Smile

Comments: 0
NEW TUTORIAL UP!!
Mon Aug 18, 2008 10:38 am by Admin
A very good new tutorial is up Here., how to upgrade from P168+ to P168C!!

Also search 'p168 forum' on google and yahoo. You'll find us in fourth place
Very Happy

Comments: 0
4th ON YAHOO! SEARCH
Thu Aug 14, 2008 9:57 am by Admin
Search 'p168 forum' on yahoo, and you will find us in 4th position- above p168forum.com cheers

Comments: 0
Latest topics
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Top posters
Admin (254)
 
wallobir (188)
 
tdinc (146)
 
Judee,the cect168+ Killer (98)
 
Spiderball81 (53)
 
klsmurf (50)
 
mtlphone (48)
 
svrider1000 (37)
 
vballrkc (21)
 
joeEarl (18)
 
Keywords

Share | 
 

 BIG BAD PROBLEM!

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
tdinc
Active User
Active User
avatar

Posts : 146
Join date : 2008-07-28
Age : 42
Location : Michigan

PostSubject: Re: BIG BAD PROBLEM!   Tue Aug 12, 2008 5:21 am

I would like to add something to this.

after doing more research, I believe the correct .bin for your version of the P168+
is for the MTK6226 chip you have. Smile




MTK_ROMINFO_v04 BR26_05C_PCB01_GPRS_MT6226_S01.BR26_22_22.BIN
Back to top Go down
View user profile
Judee,the cect168+ Killer
Active User
Active User
avatar

Posts : 98
Join date : 2008-07-26
Age : 45
Location : Oklahoma

PostSubject: Re: BIG BAD PROBLEM!   Tue Aug 12, 2008 6:57 am

Hello again. All this seems to be a lost cause. Nothing is working. I am almost ready to give up. I don't like to quit but I don't know what else to do. I have tried the Hex workshop. I have tried the Firmware download. I have tried Spiderman and now I have tried Spiderman updated one. It wouldn't even let me connect. It says Spiderman box was not detected. None of the other things have worked either. Guess I am not lucky like some. MY phone must really be dead. I must have worked it to death when it was working. ha

Just wanted you to know. All of you who have tried their best to help me. I did try. I appreciate all your help. I haven't given up completely. After all, tomorrow is another day. I am a little sad Crying or Very sad tonight.

Thanks so much for all your help! This is truly a wonderful forum! Keep running it as you are. You are definately doing a great job! Lots of Hugs for a good day tomorrow. Judee Question
Back to top Go down
View user profile
tdinc
Active User
Active User
avatar

Posts : 146
Join date : 2008-07-28
Age : 42
Location : Michigan

PostSubject: Re: BIG BAD PROBLEM!   Tue Aug 12, 2008 3:01 pm

We are happy to help you get through this

hang in there What a Face

don't throw it against the wall yet...

we will get that phone working again study
Back to top Go down
View user profile
Judee,the cect168+ Killer
Active User
Active User
avatar

Posts : 98
Join date : 2008-07-26
Age : 45
Location : Oklahoma

PostSubject: Admin   Tue Aug 12, 2008 10:00 pm

Hello and thanks again for helping me. I downloaded the updated version of Spiderman and it wouldn't let me connect. Really odd. The other Spiderman did but not the updated one. It kept saying I didn't have anything connected to the Spiderman box. So......I have bombed out once again. I want to tell you that I do appreciate all you have done for me. I love this forum a lot. You are all great.
Back to top Go down
View user profile
tdinc
Active User
Active User
avatar

Posts : 146
Join date : 2008-07-28
Age : 42
Location : Michigan

PostSubject: Re: BIG BAD PROBLEM!   Wed Aug 13, 2008 3:01 am

Hey there phone killer Razz

I fixed the Spiderman file. please uninstall the version you have on your PC

and download this one. Just extract the Folder on your desktop. Smile

DOWNLOAD

Try this version. and try the P168C firmware we have on the site in the firmware section


also... did you see the response from youtube from the question you asked regarding the issue where it cant get past the boot loader?

You have to uncheck the "Check Baseband Chip" option since the mt6225 chip (which is the p168+ and the p168c) is not listed under the chip options. I believe it's somewhere under options menu.

Use the Flash tools program that here used for this option Flashtool v4.10 which you should already have. the forst program you used before the spiderman program.

kepp us up to date
Back to top Go down
View user profile
Judee,the cect168+ Killer
Active User
Active User
avatar

Posts : 98
Join date : 2008-07-26
Age : 45
Location : Oklahoma

PostSubject: tdinc   Wed Aug 13, 2008 3:18 am

THANK-YOU! I AM ON MY WAY TO TRY IT AGAIN!

Yes, I read his response after you told me he responded. Thank-you once again.
Back to top Go down
View user profile
tdinc
Active User
Active User
avatar

Posts : 146
Join date : 2008-07-28
Age : 42
Location : Michigan

PostSubject: Re: BIG BAD PROBLEM!   Wed Aug 13, 2008 4:31 am

w00t! keep us in the loop..

one more thing, if the P168C firmware does not work.

use the P168+ firmware I posted the other day. in the FIRMWARE DOWNLOADs SECTION of the forum. Smile
Back to top Go down
View user profile
Judee,the cect168+ Killer
Active User
Active User
avatar

Posts : 98
Join date : 2008-07-26
Age : 45
Location : Oklahoma

PostSubject: MY PHONE IS WORKING AGAIN!   Wed Aug 13, 2008 5:27 am

IT IS WORKING! MY PHONE IS WORKING!

As you all know I have tried many many suggestions and couldn't get the phone to work! I tried the first video again just a little while ago. I used the working version of TDINK's 168c and also unchecked (under options) the baseband chip. After completeing the first part of the video, I tried the phone and it Came ON!!!!! I am so excited!!! It is so beautiful! I love this phone! Now I have another problem. I am afraid to turn it off. lol I have too to put my sim card and memory card in it but I haven't gotten the courage to turn it off yet. I will and I will let you know. For now I am playing with it and looking at everything. Everything seems to be the same as it was. I don't know what the difference between 168c and 168+ is but mine looks the same as it did. Ohhhh Man! I am so happy!!!! Thank-you all who had a hand in this... Thanks once again tdink for that one last post to me that got me moving on it again! I had about given up. I hope I stay this happy after I turn it off and back on again! lol

ONCE AGAIN: [b] WARNING
: DO NOT MESS AROUND IN ENGINEERING MODE UNLESS YOU KNOW WHAT YOU ARE DOING! PLEASE....
Back to top Go down
View user profile
tdinc
Active User
Active User
avatar

Posts : 146
Join date : 2008-07-28
Age : 42
Location : Michigan

PostSubject: Re: BIG BAD PROBLEM!   Wed Aug 13, 2008 5:49 am

W00t!! cheers success !!!!

Now I am very puzzled that the P168C firmware didn't change your phone. but reverted it to the original Question Question

before you turn it off, just simply make sure everything is working

the options and such... the music player, video player..etc...


then turn it off make sure you have a full charged battery and put in your SIM card. and turn it back on and see if it works and make a call!!!

GOOD JOB!!! Very Happy

oh and by the way, you wanted to know what is different (or supposed to have changed on your phone) with the "C" firmware. it was suposed to look like this

Back to top Go down
View user profile
Judee,the cect168+ Killer
Active User
Active User
avatar

Posts : 98
Join date : 2008-07-26
Age : 45
Location : Oklahoma

PostSubject: Re: BIG BAD PROBLEM!   Wed Aug 13, 2008 6:08 am

That is puzzling isn't it? I don't care as long as it works I will be happy! bounce

I can't really check everything because there is no music or memory card in there. The camera did open and the music player opened but couldn't play anything. The sound is on. I went to games and they played! ha

The battery is fully charged. I think I will go get some ice cream and a coke to get more courage up and then DO IT! ha Later my friend. Thank-you so very much!!!!!


ps. Yes, I remember how the 168c looked now. That is odd...Mine is the same as it was after using your 168c upload.
Back to top Go down
View user profile
joeEarl
New User
New User
avatar

Posts : 18
Join date : 2008-08-11

PostSubject: Re: BIG BAD PROBLEM!   Wed Aug 13, 2008 8:48 am

All's well that ends well. Geeezz your enthusiasm makes me want to cheer. Cheers and more cheers. bounce bounce Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
avatar

Posts : 254
Join date : 2008-07-20
Location : Melbourne- Australia

PostSubject: Re: BIG BAD PROBLEM!   Wed Aug 13, 2008 3:22 pm

Wow, thats really strange :S
p168c firmware yet p168+ layout.
What could cause that?

Congrats anyway!! cheers
Your phones finally functioning again, thanks for letting it unfold and keeping us updated on here, not many people have done what you did, so its a good experience i suppose, you can share your knowledge
Back to top Go down
View user profile http://p168.forumotion.com
Judee,the cect168+ Killer
Active User
Active User
avatar

Posts : 98
Join date : 2008-07-26
Age : 45
Location : Oklahoma

PostSubject: Admin   Wed Aug 13, 2008 5:00 pm

YES! It is up and running again! Everything seems to be working Great! I even downloaded a short video last night and watched it. The music player works good. The games. Everything is the same. That is so odd.
I mean everything works except calling or recieving calls. lol

I have an extra phone that has pay as you go minutes on it. It is on t-mobile. It has a 2g sim in it. I will try it in a little while and let you know what happens. My 3g sim is ATT monthly plan.

I am VERY EXCITED that I have got it this far! Thanks so much for your help. This is a GREAT GREAT forum!
Back to top Go down
View user profile
tdinc
Active User
Active User
avatar

Posts : 146
Join date : 2008-07-28
Age : 42
Location : Michigan

PostSubject: Re: BIG BAD PROBLEM!   Wed Aug 13, 2008 5:25 pm

The T-moble SIM should work for sure Smile I believe T-MOBILE uses the 1900 band

Basketball
Back to top Go down
View user profile
Judee,the cect168+ Killer
Active User
Active User
avatar

Posts : 98
Join date : 2008-07-26
Age : 45
Location : Oklahoma

PostSubject: Re: BIG BAD PROBLEM!   Sun Aug 17, 2008 9:45 pm

Your right. The tmobile sim works. The ATT sim worked before but it was an older one. I still can't get the 3g to work. Thanks again for all your help!
Back to top Go down
View user profile
Judee,the cect168+ Killer
Active User
Active User
avatar

Posts : 98
Join date : 2008-07-26
Age : 45
Location : Oklahoma

PostSubject: Re: BIG BAD PROBLEM!   Wed Aug 20, 2008 4:21 am

My phone looks like this now. I have looked through all the icons and can't find the internet. LOL Are you laughing yet? I found network set up and Wap and all that but can't find where to connect. So how do I? Did I miss something in the flash process? Embarassed


Back to top Go down
View user profile
svrider1000
Novice
Novice
avatar

Posts : 37
Join date : 2008-08-14
Location : Universal City, California

PostSubject: Re: BIG BAD PROBLEM!   Wed Aug 20, 2008 10:29 pm

I flashed mine back to the P168C latest version to see. Looks like you go to Services and click on WAP you should then be able to go to websites from the browser there.

I hope that helps.

J
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
avatar

Posts : 254
Join date : 2008-07-20
Location : Melbourne- Australia

PostSubject: Re: BIG BAD PROBLEM!   Thu Aug 21, 2008 4:17 am

Good work Svrider, i was wondering about that, anyways, can wait until my cable comes, bought it last night Very Happy cheers

_________________
Back to top Go down
View user profile http://p168.forumotion.com
tdinc
Active User
Active User
avatar

Posts : 146
Join date : 2008-07-28
Age : 42
Location : Michigan

PostSubject: Re: BIG BAD PROBLEM!   Thu Aug 21, 2008 4:21 am

I need to get a cable Cool I feel left out. but I don't know what i will need it for since my phone is the "c"
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
avatar

Posts : 254
Join date : 2008-07-20
Location : Melbourne- Australia

PostSubject: Re: BIG BAD PROBLEM!   Thu Aug 21, 2008 4:25 am

Yeah, probably wont need it for now, but lets see if judee manages to put the firmware on, then you will need it ay!

_________________
Back to top Go down
View user profile http://p168.forumotion.com
Sponsored content




PostSubject: Re: BIG BAD PROBLEM!   

Back to top Go down
 
BIG BAD PROBLEM!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3
 Similar topics
-
» possible 4l60e problem?
» I need some help with a Nerf problem..
» power transformer problem - help?
» Don Juan Rehearsal...What's really the problem here?
» Please help me diagnose a running condition problem.

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
CECT P168  :: Tutorials :: Request Tutorials-
Jump to: